Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 18., Budapest – Meghívó
 
 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 28., Tápiószentmárton – Meghívó


Szeretettel várjuk!


 
Vásárlás


 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

Sikeres debreceni Wass Albert Emlékest

Sikeres debreceni Wass Albert Emlékest

Díjátadás, Örökségkönyv bemutató,

vers, ének, zene, film, előadás

Irodalmi életünk legnagyobbjai között”

A Debreceni Művelődési Központ Pódiumterme adott otthont a június 22-én este a Panoráma Világklub, a Debreceni LYRA Művészeti Csoport és a Gróf Wass Albert Társaság közös estjének, amelynek középpontjában az erdélyi írófejedelem munkásságának, szellemi hagyatékának őrzése állt. A mintegy száz fős közönség zenét, verseket, felolvasást, filmvetítést, előadásokat hallhatott-láthatott, s díjátadásra is sor került.

Az egybegyűlteket a házigazda műsorvezető, Andics Árpád, a Debreceni LYRA Művészeti Csoport vezetője köszöntötte, majd bejelentették, hogy a Wass Albert Örökség Díjat az alapítók dr. Vincze Piroskának, posztumusz, a Gróf Wass Albert Társaság egykori elnökének, létrehozójának ítélték oda. Laudációt Tulipán Csilla, a WAT titkára mondott, a díjat dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke adta át a kitüntetett fiának, Üsth Ágostonnak.

Ezután részletet vetítettek ifj.Szalay Róbert portréfilmjéből – Fenyőfáktól a pálmafákig-, a Duna Palotában rendezett, a Wass Albert Emlékévet megnyitó ünnepség felvételéből. Nagy tetszés fogadta a WAT „Kendőt lengetek egy kismadár után” című műsorát, amelyet Tulipán Csilla és Timmer Bálint mutatott be.

A továbbiakban az Örökségkönyvet mutatta be dr. Tanka László főszerkesztő, hangsúlyozva, hogy az író munkásságával nem csak nemzetünk és irodalmi életünk legnagyobbjai közé emelkedett, hanem az általa képviselt értékrend alapján közösségek sokaságai is szerveződnek, rendezvényeket tartanak.

Ezt követően előbb Vincze B. András, Wass Albert Örökség Díjas dalszerző-énekes adottelő néhány gyönyörű megzenésített Wass Albert verset, majd a Debreceni LYRA Művészeti Csoport tagjai - Erdélyi Márta (vers), Andics Árpád (narrátor, vers), Farkas Valéria (ének), Farkas Ibolya (hegedű)- adtak elő nagy sikerrel részletet „Látható az Isten” című műsorukból. A lélekemelő est dedikálással, baráti beszélgetéssel ért véget.


© 2003-2023 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok