Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 18., Budapest – Meghívó
 
 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 28., Tápiószentmárton – Meghívó


Szeretettel várjuk!


 
Vásárlás


 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

Lélekemelő hangulat a Világklub-esten - Wass Albert fiai az Örökség Díj átadáson – Magyar élet Ausztráliában

Lélekemelő hangulat a Világklub-esten

Wass Albert fiai az Örökség Díj átadáson – Magyar élet Ausztráliában

Zsúfolásig megtelt a nagyterem és lélekemelő hangulatban zajlott csütörtök este a Panoráma Világklub rendezvénye, amelyre díszvendégként érkeztek Wass Albert fiai, Miklós Amerikából, Endre Németországból. Dr. Lukácsi Éva lelkész, író és Szalay Róbert filmrendező Floridából, Bozsik Tamás közéleti vezető pedig Ausztráliából.

Az egybegyűlteket Joó Géza, a Világklub szóvivője, műsorvezető üdvözölte, megemlítve, hogy a civilszervezet Emlékévet hirdetett az író tiszteletére, születésének 110. s halálának 20. évfordulója alkalmából, s ennek keretében zajlanak a rendezvények országszerte.

Először átadásra került Szalay Róbert részére a Wass Albert Örökség Díj, amelyet az alapítók dr. Tanka László és a Wass fiúk adtak át. Vincze B. András gitáros-énekes dallal, Simó József és Farkas Major Annamária előadóművészek verssel köszöntötték a kitüntetettet, majd dr. Lukácsi Éva tartott rövid előadást az író fejedelem munkásságáról. Az elmúlt héten Erdélyben járt egy hatvan fős csoport, s öt napos útjuk során az író szülőföldjét, regényeinek helyszíneit keresték fel – erről tartott képes vetítést dr. Tanka László, a csoport vezetője.

A továbbiakban az ausztráliai magyar életről Bozsik Tamás, a Qeenslandi Világklub elnöke, a májusban lezajlott VIII. Magyar Világtalálkozóról Nagyváradi-Kis Anna, a rendezvény alelnöke beszélt. Végezetül meghívókat nyújtották át az Ópusztaszeren augusztus 17-20 között rendezendő Magyarok Országos Gyűlésének programsorozatáról, a hétvégén rendezendő III. Kisvárdai Anna Bálról, valamint Gyurácz Ottilia és munkatársai mutatták be ruhakölteményeiket a közönségnek.

Fotók: Czuh János és Joó Géza


© 2003-2023 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok